Om Oransje skjerf


Strikk for et varmere samfunn.

BLI MED PÅ STRIKKEDUGNAD 

I samarbeid med Kirkens Bymisjon lanserer House Of Yarn et nydelig, lunt og varmt #ORANSJESKJERF-garn. 5 kroner av hvert solgte nøste går til Kirkens Bymisjon sitt fantastiske arbeid for gatas folk og andre som strever i hverdagen. Du finner oppskrift på baksiden av banderolen og mange andre oppskrifter på denne siden, som du kan laste ned gratis. Bidra til et varmere samfunn – strikk oransje skjerf!

TAKK FOR AT DU HJELPER OSS Å HJELPE!

 #ORANSJESKJERF

ORANSJE SKJERF – er et kraftfullt symbol på omsorg, solidaritet, medmenneskelighet, empati og omtanke for de som strever i hverdagen. Et tegn på at du bryr deg, og at du ønsker å bidra til et varmere samfunn.

OM AKSJONEN


Det startet med en hjemløs som frøs om natten. Hver natt tok han ned et ullplagg som hang utendørs på utstilling – for å varme seg gjennom nettene. Grytidlig morgenen etter hang det på plass igjen.

Flere år senere har tusenvis av nordmenn tatt fram strikkepinner hver høst, inspirert av hendelsen. Strikking av oransje ullskjerf har blitt et fellesprosjekt, nærmest en nasjonal dugnad, for et varmere samfunn. Kirkens Bymisjon tar hvert år skjerfene ut i gatene for å lage Årets varmeste dag, og for å markere at vi går inn i en tid som oppleves kald og vond for mange.

– Vi ønsker å oppfordre til varme og inkludering i en førjulstid som er tung for mange, sier Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon.

Les mer på kirkensbymisjon.no 

takk for at du hjelper oss å hjelpe!


#etvarmeresamfunn